L'Equip
EQUIP
Vine a conèixer a les nostres professionals!
Neus Fàbregas Bou
Psicòloga General Sanitària
Col·legiada nº 19.611
Llicenciada en Psicologia per la UB, Màster en Psicologia Forense i Criminal a IL3 (UB), Màster Sanitari de Pràctica Clínica per l’AEPCCC i Màster en Perfilació i Anàlisis de Conducta Criminal a IL3 (UB)
Té gran experiència en el món infantil i educatiu, així com en coordinació i direcció d’equips. Ha realitzat cursos sobre Trastorns de Conducta, Abús Sexual Infantil i de Llengua de Signes Catalana. Per altra banda, ha assistit a diverses sessions de casos clínics en diferents centres de psicologia i ha col·laborat amb FEDER (Federación Española de Enfermedades Raras) realitzant cursos i tallers a escoles i instituts.
Dins el marc acadèmic, ha realitzat pràctiques al C.A.S.M. Benito Menni (Hospital de Dia d’aguts i Hospital de Dia de Gerontologia), fent avaluacions, teràpia individual i psicoestimulació cognitiva. També ha conduït grups d’habilitats socials, d’orientació espai-temporal, de memòria i de control de l’estrès.
En l’àmbit forense, ha realitzat pràctiques a l’EAT-Penal, de la Ciutat de la Justícia de L’Hospitalet de Llobregat, com a pèrita forense, i ha format part de l’organització de les primeres jornades de Psicologia i Llei del Màster en Psicologia Forense i Criminal, on hi va presentar la seva tesina. Per a la realització d’informes forenses ha rebut supervisió de l’equip de l’Institut de Psicologia Forense (IPF).
En les últimes col·laboracions ha treballat amb Pearson Clinical & Talent Assessment, en la recollida de dades de nous tests de psicologia i ha realitzat formacions en el camp de la psicologia al centre de formació Escola Efa.
Finalment, en els últims anys s’ha especialitzat en intervenció del TOC i ha col·laborat amb els centres Presència Activa (realitzant intervenció psicològica en trastorns de personalitat i Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC)), Eix Psicologia (treballant amb persones que patien ansietat i estrés) i Centro de Atención Terapéutica (CAT) (realitzant intervenció psicològica en TOC).
És membre de les llistes T.I.P (Torn d’intervenció professional) de psicòlegs forenses del Col·legi Oficial de Catalunya.
És fundadora, directora i responsable de les seccions de Psicologia Forense i Psicologia d’Adults del Centre de Psicologia ORIGO.
Alba Raventós Ruiz
Psicòloga General Sanitària
Col·legiada nº 21.348
Llicenciada en Psicologia i Màster en Psicopatologia Clínica Infanto-Juvenil per la UAB.
Té àmplia experiència en el món infantil i educatiu, havent realitzat diversos cursos en relació a la psicologia infanto-juvenil, com ara: Trastorns de Conducta, Intervenció Psicoeducativa en Centres de Menors, tallers d’intervenció en Trastorns de l’Espectre Autista (TEA), Pensament Social, Trastorn per Dèficit d’Atenció amb o sense Hiperactivitat (TDAH) i Detecció d’abús sexual infantil.
També té coneixements de Llengua de Signes Catalana.
Ha fet avaluació i intervenció de Trastorns de l’aprenentatge, TDAH, TEA i altres trastorns infantils i juvenils a centres de psicologia com CPP i IDAPP, de Barcelona i al Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Manresa (Fundació Althaia) i ha treballat a escoles, fent suport individual a nens amb TDAH, Trastorns de l’aprenentatge i/o TEA, així com a co-terapeuta a domicili i en sortides de caps de setmana i casals en períodes de vacances, amb nens i joves amb TEA.
Ha estat col·laboradora d’investigació a la Unitat de Recerca en Psicopatologia Infantil de la Universitat Autònoma de Barcelona, realitzant un estudi de cribratge sobre Trastorns de Conducta, a la comarca del Bages.
Ha col·laborat amb Pearson Clinical & Talent Assessment, en la recollida de dades de nous tests de psicologia.
Ha escrit articles per la revista “El Món kids” i ha estat entrevistada per al suplement del Diari ARA “Criatures”.
Ha treballat com a psicòloga de l’Associació d’autisme del Baix LLobregat (ASSOTEA), amb seu a Martorell, realitzant sessions individuals i grupals (habilitats socials) amb els infants i joves, així com organitzant grups de pares i mares, on compartir temes d’interès, experiències i preocupacions que els familiars puguin tenir vers el TEA i els seus fiils i filles.
S’ha especialitzat en el diagnòstic i intervenció en Trastorn de l’Espectre Autista, amb la formació acreditada de les proves ADOS-2 i ADI-R, impartida per Amaia Hervàs.
Ha treballat com a investigadora a la Universitat del País Basc (UPV-EHU) en el projecte “¿Mentes hablantes? Un modelo para el estudio del rol del habla interna en personas con autismo”, al departament de Lingüística i estudis bascos de la Facultat de Lletres, així com a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona amb el projecte “INACT Parla interna en acció: noves perspectives”, al departament d’Humanitats, universitats amb les quals encara hi té vinculació i hi col·labora.
És fundadora, directora i responsable de la secció de Psicologia Infanto-Juvenil del Centre de Psicologia ORIGO.
Mariona Rodríguez Moya
Psicòloga General Sanitària
Col·legiada 27.503
Graduada en Psicologia per Blanquerna – Universitat Ramon Llull, disposa del Màster en Psicologia General Sanitaria per la mateixa universitat, Postgrau en Psicopatologia Clínica (UB) i Màster de Teràpia Familiar i de Parella (ETF Sant Pau).
Durant la seva etapa acadèmica va realitzar pràctiques amb infants i joves al Centre d’Higiene Mental de Cornellà (CHMC). Així com també en diversos serveis del Centre de Salut Mental del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA): Centre d’Atenció Primària (CAP), Centre d’Atenció i Seguiment a les addiccions (CAS), Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) i a l’Hospital de Dia d’Adults.
A la universitat també va col·laborar en estudis dels grups de recerca amb famílies, realitzant la recollida i anàlisi de les dades.
La Mariona desde que va estudiar psicologia, va entendre que la psicologia i el benestar va vinculat al context que envolta a la persona. Per aquesta raó, va considerar rellevant treballar per a comprendre el que envolta a l’individu i els sistemes als que aquest hi forma part (parella, família, amics, companys de feina…). Ja que entendre les relacions i els vincles que s’estableixen permeten entendre des d’una perspectiva més global a la persona, amb lo qual, comprendre les dificultats i conflictes.
Fruït d’aquest neguït, la Mariona actualment és experta en intervencions psicoterapèutiques desde la perspectiva sistèmica, formada per l’Escola de Terapia Familiar de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (ETF Sant Pau).
Durant el seu recorregut professional, anteriorment ha treballat en població de l’àmbit geriàtric i de persones amb diversitat funcional realitzant avaluacions neuropsicològiques, tallers d’estimulació cognitiva i de suport emocional.
A nivell psicoterapèutic ha a estat col·laborant en el centre de psicologia i logopèdia Institut Pragma i al centre mèdic de Perpiña Serveis Mèdics, atenent a població infanto-juvenil i adults.
Al Centre de Psicologia ORIGO treballa amb adolescents, adults, parelles i famílies, i és responsable de la secció de Parella i Família.
Lorena Ruiz Medel
Psicòloga General Sanitària
Col·legiada núm. 25.832
Graduada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB); Màster General Sanitari per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Màster en Teràpies Contextuals de l’Institut de Teràpia d’Acceptació i Compromís (ACT).
A nivell universitari, ha col·laborat amb un grup de recerca sobre la formació en entrevista motivacional a professionals d’Atenció Primària, realitzant recollida i anàlisi de dades.
Dins de l’àmbit formatiu, també disposa de formació en trauma i compta amb nivell I de formació en EMDR, acreditat per l’Associació d’EMDR Espanya.
Té àmplia experiència en el suport i seguiment psicològic a persones amb diversitat funcional i amb trastorns mentals greus, oferint des de recolzament psicològic en moments de crisi (contenció emocional, gestió de conflictes, mediació, etc.) a seguiment psicoterapèutic individualitzat en funció de les seves necessitats (valoracions diagnòstiques; elaboració i supervisió de programes d’atenció individual; coordinació amb serveis externs de salut mental; etc.).
En l’àmbit psicoterapèutic, té experiència en l’àmbit de la psicologia per adults i adolescents, i és experta en intervencions des de la perspectiva funcional-contextual. En aquest sentit, en els últims anys s’ha especialitzat en teràpies contextuals o de tercera generació com la Terapia d’Acceptació i Compromís (ACT), la Teràpia Analítico-Funcional (FAP) o el Mindfulness.
Finalment, com a psicòloga sanitària, ha realitzat pràctiques a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en les àrees de: avaluació i intervenció psicològica infantojuvenil; rehabilitació i reinserció social en trastorn mental greu (Centre de Dia Dr. Pi i Molist); com també a neuropsicologia, fent exploració neuropsicològica i redacció d’informes de valoració cognitiva, així com tallers d’estimulació cognitiva.
Al Centre de Psicologia ORIGO realitza intervenció psicològica en adults i joves-adolescents i és la coordinadora de l’equip de psicòlogues.
Maria Vera Trives
Psicòloga General Sanitària
Col·legiada nº 27.143
Graduada en Psicologia per la UAB. Màster General Sanitari per la UVIC-UCC. Postgrau en Malaltia Mental i Trastorn de Conducta en persones amb Discapacitat intel·lectual a la UVIC-UCC.
Es va iniciar com a psicòloga i directora tècnica d’un centre residencial d’infants i adults amb diversitat funcional, especialitzant-se en Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i Discapacitat Intel·lectual, concretament en Trastorn de la Conducta.
Al llarg del seu recorregut ha realitzat diversos cursos i formacions relacionades amb la psicologia infantojuvenil com: Alimentació per a infants amb TEA, Integració Sensorial, Trastorn de Conducta, Sistemes Augmentatius i Alternatius de la Comunicació (SAAC) i bases de l’avaluació neuropsicològica.
Ha realitzat pràctiques al centre de Neuropsicologia AVAN de Terrassa formant part de diversos programes de rehabilitació i estimulació cognitiva en persones de la tercera edat o amb danys cerebrals. També ha realitzat pràctiques amb infants al CDIAP Tris-Tras (Vic), on ha observat i format part d’avaluacions i intervencions de nens i nenes amb TEA i altres trastorns del neurodesenvolupament.
La Maria compta amb la capacitació de Terapeuta d’Estimulació Multisensorial i Snoezelen, el que li permet realitzar avaluacions sensorials i emprar tècniques de regulació sensorial per a infants amb alguna dificultat a nivell sensorial (hipersensibilitat, hiposensibilitat, etc.).
Al Centre de Psicologia Origo realitza intervenció psicològica amb infants i adolescents i avaluacions psicològiques i d’aprenentatges.
També organitza tallers i xerrades sobre diferents temes d’interès i és responsable del projecte UBinding.